Laat Excel voor je werken - leer modelleren


Laat Excel voor je werken – leer de basis

Details

 • Categorie: Next Level: Excel
 • Cursusdag(en): - 4 september, 2017 - 4 september, 2017
 • Niveau: Beginner
 • Kosten: € 1.495,- inclusief BTW
 • Bij de training inbegrepen:

  arrangement, USB stick en cursusmateriaal.

 • Tickets beschikbaar: Nog 15 plekken

Nu inschrijven

De training “Laat Excel voor de werken – leer de basis.”

Herken je het gevoel? Om de maand weer aan de slag om de cijfers voor het bedrijf of de afdeling gereed te maken. Kopiëren, knippen en plakken, controleren. En dan opnieuw het hele proces doorlopen. Soms lijkt het of de dag alleen bestaat uit kopiëren, knippen en plakken en controleren. En dan nog steeds in je achterhoofd het knagende gevoel of je het wel goed hebt gedaan. Excel kan (bijna) alles, maar waar begin je? Je begint bij de basis en die leer je in deze training.

Wil je je irritaties over Excel kwijt raken?

Je hoeft helemaal geen ervaring te hebben met Excel. Wat je moet weten zijn de 12 simpele stappen, die je inzicht geven hoe je met Excel moet werken. In deze basistraining geen diepgaande zaken, maar eenvoud. We leren je niets anders als de basis. Maar met die basisbegrippen kan je wel heel veel doen in Excel. Naast de vaardigheden gaan we aan de slag met het 5 lagen model. Daarmee kan je direct veel meer halen uit Excel dan je denkt.

Hands-on training.

Tijdens de training werk je met een door ons beschikbaar gestelde laptop. Daarop staat de Nederlandse versie van Excel 2016. Gebruik je een andere versie van Excel? Dat maakt niet uit. De modellen uit deze trainingen werken vanaf Excel versie 2007. Wij geloven in herhaling. Daarom krijg je alle tijd om de Excel modeleer technieken te oefenen. Denk je dat dit programma voor jou te eenvoudig is? Kijk dan naar de training “Haal alles uit Excel”.

Doel

Leer simpele, maar effectieve Excel modellen bouwen. Je wil deze training volgen, om – en misschien wel eindelijk – je irritaties over het werken met Excel weg te halen. Je leert eenvoudige berekeningen te maken. Na de training kan je andere Excel technieken, zoals draaitabellen, toepassen. Maar het meest belangrijkste doel van deze training is dat je, terug op kantoor, tijdwinst kan gaan maken. En niet zo’n klein beetje ook…

Cursusindeling

Dag 1

4 september, 2017
09:00 uur

Aan de orde komt:

 • We beginnen met het uitleggen van de basis van Excel. We gebruiken daarvoor de 12 belangrijkste Excel wetten, die je op weg helpen om Excel te begrijpen. Je hebt al heel veel gewonnen als je Excel begrijpt, doordat je Excel voor jouw kan laten werken.
 • De eerste basis regel is het werken vanuit bereiken. Omdat dit concept aan de grondslag ligt van efficiëntie en beheersbare modellen, besteden we veel aandacht en tijd aan dit onderwerp.
 • Maar je komt nog niet weg met alleen bereiken. Je moet vaak ook rekenen in Excel. We leren je de basis Excel functies. Je gebruikt de zoekfuncties (VLOOKUP of VERT.ZOEKEN) in Excel. Ook laten we zien hoe je Excel kunt laten beslissen door het gebruik van de ALS functie.
 • Datums zijn een onlosmakelijk onderdeel van bijna ieder Excel model. Kun je met datums werken, dan kunt je bijvoorbeeld perioden met elkaar vergelijken. Excel gebruikt getallen voor datums. Weet je hoe die structuur werkt, dan ben je veel sterker in de presentatie van je rapportages.

Dag 2

4 september, 2017
09:00 uur

Aan de orde komt:

 • Met een goed bereik kom je erg ver. Vaak moet je echter controleren of de gegevens wil juist zijn. Daarvoor kent Excel een belangrijke functionaliteit, namelijk filters en subtotalen. We geven je alle ruimte om deze functionaliteiten te leren en te ontdekken.
 • Voer je zelf, of laat je andere informatie invullen in Excel, dan is celvalidatie een vereiste. Je hebt dan veel meer controle over wat de gebruiker kan en mag invullen.
 • Excel heeft een nieuwe functionaliteit, genaamd Tabellen. Ze hebben voor- en nadelen. Na deze training weet je wanneer je ze het best kan gebruiken.
 • Al sinds de vorige eeuw bestaan draaitabellen. Het is een verbazend eenvoudige en efficiënte manier om gegevens samen te vatten. In deze training leer je hoe je draaitabellen kunt maken en hoe je deze in jouw organisatie / afdeling kunt gebruiken.
 • Slicers en tijdslijnen zijn eenvoudige basisuechnieken om een dashboard te maken. Alleen al daarom mogen deze technieken niet in deze training (en in jouw gereedschapskist) ontbreken.

Locatie

Parkeren op de locatie is gratis.

Doelgroep en focus

(Aankomende) managers, die werken met Excel maar het gevoel hebben dat het werken in Excel efficiënter kan.

Accountants, Bouwers, Business Intelligence, Managers

Trainer

Henk Vlootman

Conferentie sprekerExcel & Data platform MVPExcel expertPowerBI expert

Henk Vlootman is Excel trainer sinds 1992. Sinds 2010 is hij gedreven door de PowerBI gereedschappen in Excel. Hij is Excel & Data platform (PowerBI) MVP (Most Valuable Professional).

Ad Kamsma

Excel expertZorgvastgoed expert

Ad Kamsma is gespecialiseerd in (zorg)vastgoed, Excel en het bouwen van rekenmodellen volgens de Vlootman methode in zowel Excel als Powerpivot.

Vragen? Meer informatie?

Voor vragen of in-company training neemt u contact op met Henk Vlootman: 06-54974487


Nu inschrijven

© 2018, Next Level Excel. Alle rechten voorbehouden.