De ultieme Excel training!


Haal alles uit Excel – verdiep jezelf en leer modelleren

Details

 • Categorie: Next Level: Excel
 • Cursusdag(en): - 25 september, 2017 - 26 september, 2017
 • Niveau: Beginner
 • Kosten: € 1.495,- exclusief BTW
 • Bij de training inbegrepen:

  arrangement, USB stick en cursusmateriaal

 • Tickets beschikbaar: Nog 15 plekken

Nu inschrijven

De training “Haal alles uit Excel -verdiep jezelf en leer modelleren.”

Excel is een geweldig gereedschap, die iedereen op zijn of haar beschikking heeft. Toch gebruik je maar een klein deel van de mogelijkheden van Excel. Natuurlijk ken je best veel Excel gereedschappen, maar je bent toch veel tijd kwijt aan het onderhouden van jouw Excel modellen. En dat ondanks dat je veel geavanceerde technieken gebruikt. Je weet dat het beter kan, maar hoe? De sleutel van de oplossing ligt in het leren modelleren. Als je de 20 Excel wetten gebruikt, gaat Excel voor jouw werken. Resultaat verzekert.

Heb je ervaring met Excel, maar heb je het gevoel dat er nog meer uit Excel te halen valt? Daarvoor is deze gevorderde training. Haal werkelijk alles uit Excel. Ga op zoek naar het ultieme Excel model: modellen, die bij opening alle data ophalen, de formules (her)berekenen en controleren op fouten. Win heel veel tijd door jouw modellen te optimaliseren. Je leert speciale technieken om te modelleren, zoals het gebruik van namen en matrix berekeningen, om Excel onder jouw controle te plaatsen.

Hands-on training

Tijdens de training werk je met een door ons beschikbaar gestelde laptop. Daarop staat de Nederlandse versie van Excel 2016. Gebruik je een andere versie van Excel? Dat maakt niet uit. De modellen uit deze trainingen werken vanaf Excel versie 2007. Wij geloven in herhaling. Daarom krijg je alle tijd om de Excel modelleer technieken te oefenen. Denk je dat dit programma te moeilijk voor je is? Kijk dan naar de training “Laat Excel voor je werken”.

Doel

Leer complexe modellen in Excel te bouwen en creëer efficiënte en beheersbare modellen. Werkt Excel voor jou, dan besteed je geen aandacht meer aan het proces. Het proces doet Excel wel voor je. Je wilt wel weten of het proces correct werkt. Daarvoor bouw je controles in het model. Die waarschuwen de gebruiker automatisch als een controle faalt. Kortom: je wilt jouw model zo modelleren zodat deze automatisch werken en jouw de ultieme controle geven over de berekende informatie.

Cursusindeling

Dag 1

25 september, 2017

Wat komt aan de orde?

 • Hoe werkt Excel nu echt? Iedereen heeft een idee over het gebruik van Excel, maar er is weinig echt diepgaande kennis over hoe je een Excel model modelleert. De 20 Excel wetten in de praktijk geeft je een duidelijke handleiding, waarmee je gestructureerde Excel modellen bouwt.
 • Structuur opzetten is niet eenvoudig. Je moet elementen gaan herkennen, waar je je op dit moment nog niet bewust van bent. Het vijf lagen model geeft je inzicht in de verschillende elementen waar je rekening mee moet houden.
 • Als je begint met modelleren bepaal je eerst wat je wilt weten. Daarna ga je op zoek naar de invoer. Welke soorten invoer kun je gebruiken in Excel? Hoe herken je ze en hoe beheer je alle invoerbronnen? Iedere invoerbron heeft zijn eigen karakteristieken. Ken je die, dan beheers je de invoer.
 • Soms zijn de gegevens vervuild of niet in de juiste structuur opgezet. ETL (Extract, Transform and Load) in Excel en in Power Query* zorgt ervoor dat je automatisch de gegevens iedere keer weer op de juiste manier wordt aangeleverd. Modelleren van je invoer: kun je dat dan is het halve werk al geschied.

Power Query is beschikbaar vanaf Excel 2010

Dag 2

26 september, 2017

Wat komt aan de orde?

 • De kern van Excel zijn berekeningen. Los je alle vragen met berekeningen op, dan werkt Excel voor jou. Daarom besteden we veel aandacht aan hoe je berekeningen opzet. We leren je  complexe berekeningen in stukjes op te knippen, zodat je grip krijgt op het het model. En we leren je de belangrijkste Excel berekeningen om jouw model op de juiste manier te modelleren.
 • Je leert namen te gebruiken om je bereiken te beheren. Namen is een van de meest ondergewaardeerde technieken in Excel en het is het ultieme gereedschap om jouw Excel model te beheersen.
 • We leren je het gebruik van matrix berekeningen aan. Matrix berekeningen zijn een natuurlijke vorm van bescherming van jouw Excel model. Het concept is eenvoudig, maar consequent gebruik in jouw Excel model, vergt inzicht en oefening. Daar krijg je veel tijd voor tijdens de training.
 • Uitvoer in een dashboard: hoe ga je om met gebruikerskeuzes? Je leert werken met besturingselementen, slicers en tijdslijnen.
 • Jouw Excel model is prima uitgewerkt. Je hoeft niets meer te doen. Maar nu vraag je jezelf af of het automatische proces goed werkt. Controles op de werking van het model is een methode op zich. Iedere controle, die je toevoegt, versterkt jouw vertrouwen in het model. Als toetje op deze intensieve training leren we hoe je controles in jouw model bouwt.

Locatie

Conferentiecentrum Drakenburg is een idyllisch en stijlvol locatie, die van oudsher gebruikt werd als een Volkshogeschool.  Drakenburg is gelegen in een bosrijke omgeving. U kunt hier overnachten. De (eventuele) overnachting is niet in de cursusprijs inbegrepen. Uw auto kunt u gratis parkeren. Meer informatie over deze locatie vindt u hier.

Doelgroep en focus

Elke manager, met ervaring in Excel, maar die meer uit Excel willen leren halen.

Accountants, Bouwers, End-users, Excelgebruikers, Managers

Trainer

Henk Vlootman

Conferentie sprekerExcel & Data platform MVPExcel expertPowerBI expert

Henk Vlootman is Excel trainer sinds 1992. Sinds 2010 is hij gedreven door de PowerBI gereedschappen in Excel. Hij is Excel & Data platform (PowerBI) MVP (Most Valuable Professional).

Ad Kamsma

Excel expertZorgvastgoed expert

Ad Kamsma is gespecialiseerd in (zorg)vastgoed, Excel en het bouwen van rekenmodellen volgens de Vlootman methode in zowel Excel als Powerpivot.

Vragen? Meer informatie?

Heb je nog vragen? Wil je de training in-company? Je kunt contact opnemen met Henk Vlootman of hem bellen: 06 – 54 97 44 87.


Nu inschrijven

© 2018, Next Level Excel. Alle rechten voorbehouden.